Osmanlı'da Batıl İtikatlar ve Büyü
Nimet Elif Uluğ
Doğan Kitap
- Açıklama
- Yorumlar
- Detaylar
-
Muskalar veya tılsımlar Osmanlı toplumunda nasıl algılanıyor, nasıl kullanılıyor, bunlara neden ihtiyaç duyuluyordu?
Bu kitap, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki batıl itikatların ve büyünün toplumsal tarihini yazmak amacıyla hazırlandı. Yazar, İmparatorluğun hemen hemen her döneminde yaygın olarak rastlanan bu fenomenlerin kökenine iniyor. Bunu yaparken Şamanizm, Animizm, Manihaizm, Budizm, Hinduizm gibi çoktanrılı dinler ile Mezopotamya’nın çoktanrılı inanç sistemi, Antik Yunan ve Roma kültürü, Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam, son olarak Orta Asya’daki göktanrı inancını da araştırmasına dahil ediyor.
İslamiyet’in kendinden önceki inanışlardan nasıl etkilendiğinin ve bunları tek bir potada nasıl erittiğinin yanı sıra, özellikle Osmanlı’nın son dönemindeki batılılaşma ve modernleşme çalışmaları sırasındaki edebiyat eserlerinin bu konuyu nasıl ele aldığı, içinde bulunulan durumu nasıl eleştirdiği de bu kitapta anlatılıyor.
-
Özellikler
Basım Tarihi : Eylül 2017 Basım Yeri : Türkiye Basim Dili : Türkçe Boyutlar : 13 x 21 cm Cilt Durumu : Ciltsiz Kağıt Tipi : 2. Hamur Sayfa Sayısı : 296 Barkod : 9786050946192 Katkıda Bulunanlar
Yazar Adı
Nimet Elif Uluğ